تاثیر شگفت انگیز رب گوجه فرنگی در مقابله با سرطان

انتشار محتوا: ۲۹ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۰۵:۰۷:۰۰ قبل از ظهر

پژوهشگران طی بررسی های گوناگون نشان داده اند که لیکوپن موجود در گوجه فرنگی مخصوصا گوجه فرنگی پخته شده تأثیر محسوسی در جلوگیری از بروز سرطان پروستات که یکی از سرطان‌های شایع در بین مردان است ، دارد.



به گزارش وبدا ، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: گوجه فرنگی با نام علمی Solanum lycopersicum یک گیاه پر اهمیت در زمینه غذایی و دارویی می باشد که در هر صد گرم آن ، 18 کیلوکالری انرژی ، 3.9 گرم کربوهیدرات ، 2.6 گرم قند ، 1.2گرم فیبر ، 0.2گرم چربی ،  0.9گرم پروتئين و 94.5 گرم آب وجود دارد.
دکتر نوید عطار افزود: همچنین گوجه فرنگی حاوی42 میکروگرم ویتامین A ، 14 میلی گرم ویتامین C  ، 0.54 میلی گرم ویتامین E و 237 میلی گرم پتاسیم می باشد.
وی تصریح کرد: گوجه فرنگی حاوی مقادير فراوانی از رنگدانه ای به نام لیکوپن می باشد که این رنگدانه علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی ، رنگ قرمز گوجه فرنگی را باعث می شود.
دکتر عطار با بیان اینکه لیکوپن در بسیاری از میوه‌ها وجود دارد ، اما غلظت و تراکم آن در گوجه‌ فرنگی بسیار زیاد است ، اظهار داشت: دانشمندان نشان داده اند که گوجه فرنگی پخته شده ، می تواند در مقابل سرطان پروستات ، سرطان سینه و هایپر پلازی خوش خیم پروستات در آقایان تا حد بسیار بالایی نقش پیشگیری کننده داشته باشد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به اینکه بر اساس تحقیقات صورت گرفته ، تأثیرات لیکوپن جهت جلوگیری و از بین بردن سلول‌های سرطانی در بدن ، در محصولات مختلف گوجه‌ فرنگی متفاوت است ، تصریح کرد: تحقیقات نشان داده است که ماده رنگی لیکوپن می‌تواند باعث آهسته ‌شدن رشد و حتی از بین بردن سلول‌های نابهنجار و سرطانی شود.
دکتر عطار افزود: محققان با تست‌های آزمایشگاهی دریافتند که لیکوپن ، رشد و سرعت تکثیر سلول‌های سرطانی را به حد قابل توجهی کاهش می دهد. وی ، به وجود سطوح گوناگونی از ریز مغذی ها در گوجه‌فرنگی اشاره کرد و افزود: نتایج تحقیقات دانشمندان نشان داده که رب و دیگر محصولات بدست آمده از گوجه فرنگی ، در مقایسه با گوجه فرنگی خام، تأثیر بیشتری از نظر قدرت آنتی اکسیدانی دارد ، چرا که پخته شدن گوجه فرنگی باعث از میان برداشته شدن دیواره سلول‌ها و بافت های آن شده و باعث رهایی بیشتر ماده لیکوپن می‌شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد خاطر نشان کرد: درتهیه رب از گوجه فرنگی می بایست شرایط و اصول بهداشتی کاملا رعایت گردد تا تأثیرات مثبت آن ظاهر شود و مورد استفاده قرار گیرد.

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس