تأثیر کرفس در کاهش فشار خون

انتشار محتوا: ۱۶ شهریور ۱۳۹۱ ساعت ۰۶:۵۴:۰۰ قبل از ظهر

كرفس سبزی ادرارآوری است که باعث کاهش فشارخون می شود و تا حدودی در کاهش چربی و قند خون نیز موثر است.


به گزارش وب دا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد ضمن بیان این مطلب گفت: از میان مهمترین خواص ثبت ‌شده کرفس، می توان به خاصیت ضددرد، آرام‌بخش،‌ ضدالتهاب مفاصل، ضدباکتری، ضدتشنج، آنتی‌اکسیدان (ضدسرطان)، التیام ‌دهنده دردهای روماتیسمی، ضداسپاسم (گرفتگی ماهیچه‌ها)، افزایش‌دهنده قوای جنسی، ادرارآور، کاهش‌ دهنده چربی‌ و فشارخون، آنتی باکتریال و آنتی اپیلپتیک آن اشاره کرد.
دکتر نوید عطار با اشاره به اینکه هر ماده غذایی‌ که خاصیت ادرارآوری داشته باشد، باعث کاهش فشارخون می‌شود، افزود: کرفس سبزی ادرار آوری است که به همین دلیل ضمن کاهش فشار خون، تا حدودی در کاهش چربی و قند خون نیز موثر است که این خواص در ساقه کرفس کمی بیشتر از برگ آن است.
وی به تأثیر بسیار خوب کرفس در پایین آوردن اوره و اسید اوریک خون اشاره و تصریح کرد: در طب سنتی از كرفس به ‌عنوان درمان‌كننده سردرد، هضم‌کننده غذا، ادرارآور، ضدنفخ و تقویت‌کننده قوای جنسی استفاده می شد.
وی افزود: در گذشته معتقد بودند خوردن این سبزی به رفع ورم مفاصل كمك می‌كند که امروزه این باور در تحقیقات علمی به اثبات رسیده است.
وی، مصرف کرفس را برای افراد دچار ضعف اعصاب مفید دانست و گفت: زمانی كه میزان اسیداوریك در بدن افزایش می‌یابد و بیماری‌هایی مانند نقرس و درد مفاصل بروز می‌كند ، مصرف كرفس می‌تواند سطح اوره را پایین ‌آورد.
 دکتر عطار با اشاره به اینکه امروزه در کشورهای مختلف جهان، در تهیه بیش از شصت فرآورده‌ دارویی گیاهی ضد التهاب از دانه كرفس استفاده می‌شود، اظهار داشت: اسانس دانه‏ کرفس دارای خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچی ، آرام‌بخش و کاهش‌دهنده قند و فشارخون است، اما این دانه در كشور ما كمتر استفاده می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه مصرف زیاد خود کرفس و روغن دانه آن در دوران بارداری، احتمال سقط جنین را در خانم های باردار افزایش می دهد، خاطر نشان کرد: در افراد عادی نیز روزانه یا یك‌روز در میان، نباید بیش از 100 گرم ساقه تازه كرفس یا آب ساقه آن مصرف شود زیرا زیاده‌روی در مصرف آن ممکن ‌است باعث نفريت شود بنابراین افراد دچار ناراحتی کلیوی، باید مراقب مقدار مصرف این سبزی باشند.
دکتر عطار افزود: مواد معدنی موجود در كرفس نسبتاً زیاد است و زیاده‌روی در مصرف آن عدم تعادل الکترولیت های بدن را به دنبال خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در برخی موارد اثرات آلرژن کرفس در افرادی که به آن حساسیت دارند به قدری شدید است که میتواند منجر به شوک آنافیلاکتیک شود لذا افرادی که به آن حساسیت دارند باید از مصرف کرفس اجتناب کنند.
 

 

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس