پوكي استخوان، ديابت ، كم خوني ، چاقي ، بيماري هاي قلبي- عروقي ، نارسايي هاي كليوي و سرطان هداياي نوشيدن زياد نوشابه هاي گازدار است.
به گزارش وبدا ، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: هر بطري نوشابه داراي دوازده درصد يا ده قاشق چاي خوري قند است كه اين ميزان قند زمينه ساز ابتلا به بيماري هاي خطرناك متابوليكي مانند ديابت ، چاقي ، امراض قلبي - عروقي و سرطان مي باشد. دکتر نوید عطار افزود: بر اثر نوشيدن بيش از حد نوشابه هاي گازدار ، سن ابتلا به پوكي استخوان در ايرانيان به ويژه زنان به ٣٥ سال كاهش و ميزان شكستگي ها سه تا چهار برابر افزايش يافته است. وی ، با بیان اینکه رنگ هاي غير استاندارد بعضي نوشابه ها با تجمع در كبد به مرور باعث ايجاد نارسايي در اين عضو مي شود ، تصریح کرد: در هر ليوان نوشابه ٣٥ تا ٥٥ ميلي گرم كافئين وجود دارد كه سبب بي خوابي و افزايش تپش قلب مي شود و از سوي ديگر نوعي اعتياد ايجاد مي كند. دکتر عطار با اشاره به اینکه اسيد فسفريك ، قند و افزودني هاي نوشابه هركدام باعث ايجاد عوارض و مشكلاتي مي شود ، افزود: رنگ هاي غير استاندارد بعضي نوشابه ها نيز با تجمع در كبد به مرور باعث ايجاد نارسايي در اين عضو مي شود. معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد ، پوكي استخوان ، عوارض كليوي ، اسيدي شدن خون و ایجاد اختلال در گوارش غذا را از جمله اثرات منفی اسید فسفریک موجود در نوشابه عنوان کرد و افزود: همچنین اسيد فسفريك موجود در نوشابه ضمن تخريب ميناي دندان ، باعث افزایش احتمال پوسيدگي دندان می شود که از اینرو متخصصان توصیه می کنند برای اين كه تماس نوشابه با دندان ها به حداقل برسد ، بايد نوشابه حتماً با ني نوشيده و بلافاصله پس از مصرف نوشابه نيز ، دهان با آب شسته شود. دکتر عطار اظهار داشت: تحقيقات نشان مي دهد كه كافئين يكي ديگر از افزودني هاي نوشابه است كه مي تواند باعث ايجاد نا آرامي و به هم خوردن سيستم خواب شود. وی خاطر نشان کرد: علاوه بر كافئين، رنگ ها نيز يكي ديگر از افزودني هاي نوشابه است كه به دليل سمي بودن، دركبد كه محل سم زدايي از خون است، تجمع پيدا مي كند و به مرور باعث ايجاد عوارضي مانند نارسايي هاي كبدي و يا حتي سرطان كبد مي شود.