زعفران از نظر طب قدیم ایران دارای طبع گرم است که مهمترین خاصیت آن که از گذشته مورد استفاده قرار میگرفته ، درمان افسردگی است.
مدیر غذا و دارو دانشگاه گفت: زعفران نه تنها عوارض رنگدهندههای مصنوعی همچون حساسیتزایی را ندارد ، بلکه حاوی ویتامینهای B1 ، B2 ، B6 ، ویتامین C و دیگر مواد مغذی موردنیاز بدن است. دکتر نوید عطار با بیان اینکه بر اساس تحقیقات صورت گرفته ، زعفران مانع گسترش سرطان سینه می شود ، افزود: همچنین به دلیل داشتن آنتی اکسیدان به عنوان توان بخش قلب(کاردیوتونیک) و پیشگیریکننده از بیماریهای قلبی و سرطان نیز مطرح است. وی ، مصرف چای زعفران را موجب بهبود هضم غذا دانست و افزود: زعفران ، علاوه بر اثر مسکن درد و تحریک اعصاب وسرخوشی ، با تأثیر بر خون سازی ، به بهبودگردش خون کمک میکند. وی ، کاهش خونریزیهای بعد از زایمان ، تقویت قوای جنسی ، پاکسازی کبد ، رفع سرفه ، پاکسازی کلیه و مثانه و تقویت حافظه و یادگیری را از خواص دیگر زعفران برشمرد و افزود: همچنین درکاهش فشار و چربی خون ، درمان برونشیت ، رفع نفخ معده ، درمان آسم وکاهش درد دندان موثر بوده و آرام بخش و خواب آور ، روشنکننده پوست صورت و دارای اثرات ضدتشنجی است.